Avslutningsfest på Bråta

Postet av Ål Idrettslag den 29. Okt 2016

Årets sesong ble avsluttet med en enkel markering på Bråta fredag 28.oktober. 18 personer hadde tatt turen denne kvelden, og det ble quiz, kaffe og kaker, gjennomgang av hjemmesida til o-laget samt tegning av løype i OCAD. Og til slutt kveldens høydepunkt; utdeling av premier.

Takk til alle løypeleggere og deltakere som har bidratt i årets sesong. Vi gleder oss til neste sesong, forhåpentligvis med en splitter nytt o-kart på Sundre.


Fornøyde mottakere av premie for deltakelse i årets klubbmesterskap

Denne gjengen fortjener en tallik for å deltatt i minst 8 treningsløp og 2 HallingtreffenNattorientering hos Vidar på Torpo

Postet av Ål Idrettslag den 30. Sep 2016

Årets siste o-løp, nattorientering, ble arrangert av og hos Vidar Sire. Han hadde laget ei morsom 3 km løype der 4(!) ivrige og aldrende mosjonister møttes til dyst. Arnstein vant foran Erling, Knut Ivar og Steingrim. Etterpå vanket det pølse og kaffe i nyrestaurert fjøs hos Vidar. Tusen takk for et flott arrangement. Vi håper at dette kan bli en tradisjon, og at flere møter opp neste gang.

Takk for i år!Nattorientering på Torpo

Postet av Ål Idrettslag den 26. Sep 2016

Det arrangeres nattløp i orientering på Torpo torsdag 29. september kl 20, første start når det er mørkt nok. Løypa er ca. 3 km, vesentlig på sti og traktorvei i området mellom Bakketun Stadion og Sire. Oppmøte i tunet hos Vidar.


Det blir fyring i bålpanne og idrettslaget spanderer pølser.

Været denne kvelden:
http://www.yr.no/sted/Norge/Buskerud/Ål/Sire/Bra innsats i Hallingdalsmesterskap i stafett

Postet av Ål Idrettslag den 19. Sep 2016

Hallingdalsmesterskap i stafett ble arrangert på en fremragende måte av Hemsedal IL. Det var nærmere 20 grader, og hele 12 lag til start. Ål klarte dessverre bare å stille med 2 lag, men begge lagene var med i medaljestriden helt til målstreken. Hemsedal ble igjen for sterke, og vant suverent. men det ble jevnt fra 2. til 5. plass med forskjell på 7 minutter. Nesbyen 1 holdt hodet klart og kapret 2.plassen mens Ål 1 klarte å holde unna for Hemsedal 2 og Ål 2 som kom jagende bakfra.

Alle fra Ål må sies å ha gjort gode etapper, men da de 5 første lagene gjorde svært få feil, ble det de små bommene som avgjorde.

Følgende personer løp for ÅL:

Ål 1:

Erling Hagen
Eivind Torsethaugen
Vidar Sire

Ål 2:

Knut Ivar Vestli
Nils Kjell Kolbjørnsgard
Arnstein Sørbøen

Her finner dere for øvrig en fin artikkel fra hjemmesiden til Hemsedal orientering

http://hemsedal-il-orientering.idrettenonline.no/b...


Topp 3 i stafetten. Fra venstre: Nesbyen 1 på andreplass, Ål 1 på tredjeplass og vinner Hemsedal 1

Vidar på veg ut fra skogen til passering

Arnstein på vei inn til mål på en fin, fin 5.plass.Hallingdalsmesterskap stafett i orientering - Hemsedal

Postet av Ål Idrettslag den 13. Sep 2016

Førstkommende søndag, 17.september kl 14:00, arrangerer Hemsedal Hallingdalsmesterskap i stafett. Start er fra Hemsedal hytte og feriepark. Sjekk innbydelse fra Hemsedal orientering for ytterligere detaljer (klikk her).

Pr nå ser det ut til at Ål IL stiller med to lag, men dersom flere ønsker å være med, må dere bare kontakte leder Knut Ivar Vestli (kivestli@gmail.com).Fine løyper og bra deltakelse på klubbmesterskap

Postet av Ål Idrettslag den 26. Aug 2016

Det var en flott kveld med mange deltakere i Leveld på årets klubbmesterskap. Hele 36 personer hadde prioritert en o-løp denne kvelden. Erling Hagen, med hjelp fra Terje Holo Lund, hadde laget meget fine løyper, og det ble jevnt i flere av klassene, noe som resultatene viser. De finner dere her.

Erling har lagt ut noen bilder på Facebook (orienteringsgruppa sin hjemmeside), men under ser dere noen flere bilder.

Det ble meget jevnt i langløype der Vidar tok det lengste strået foran Arnstein. Terje skiller kamphanene.

De yngste i lag med de eldste ungdommene

Mye rutine på dette bildet. Marit, Ola Håkon, Berit og Eilef.Krevende orientering i flott vær under HM

Postet av Ål Idrettslag den 18. Aug 2016

Rammene rundt Hallingdalsmesterskapet i orientering kunne ikke vært bedre denne kvelden med sol fra skyfri himmel, og godt over 20 grader. Det var svært krevende orientering i terreng med mye undervegetasjon, noe som medførte uvanlig lange etappetider. Men vi er o-løpere og ikke terrengløpere, og utfordringer er alltid moro.

Og som alltid vant den beste i sine klasser. For Ål IL ble følgende hallingdalsmestere:

Svein Furuhaug i H17C
Narve Thorset i H70C
Turid Rokne D60
Vidar Sire H19

Gratulerer så mye!

Det var over 60 deltakere denne kvelden, 24 fra Ål, noe vi må si er bra utfra oppmøte på de siste treningsløpene. Da er det bare å lade opp til neste torsdag da det er klubbmesterskap i Leveld.

Til slutt en stor takk til Arnstein Sørbøen og Eivind Torsethaugen for utfordrende og fine løyper. Hallingdalsmesterskap skal skille klinten fra hveten, noe som årets mesterskap i høyeste grad klarte.

Resultatene finner dere her.

Her er et par bilder fra arrangementetHallingdalsmesterskap individuelt på Fuglehovda

Postet av Ål Idrettslag den 6. Aug 2016

Onsdag 17.august må alle være i toppform da årets høydepunkt i orientering for oss Hallinger finner sted. Da er det nemlig Hallingdalsmesterskap individuelt i orientering, og det er ÅL IL som er arrangør i år. Området er Fuglehovda, og vi håper at mange Ålinger tar turen denne kvelden.

Innbydelse finner dere her.Flott ettermiddag for o-løp

Postet av Ål Idrettslag den 5. Aug 2016

Det ble en flott ettermiddag for o-løp langt inne på Veståsen. Dessverre var det bare 18 personer som hadde tatt turen, men til gjengjeld fikk de servert 4 flotte løyper som Ola Håkon hadde fått i stand. En stor takk til Erling Hagen også som fikk til 1*7500 kart av et originalt 1*15000. Området er fantastisk flott for o-løp.

Selv om det var litt få deltakere var det til gjengjeld bra besøkt på de tre lengste løypene, og det ble veldig jevnt i kort løype der Eivind Hagen og Turid Rokne fikk samme tid og med Ragnar Rokne, Astrid Hagen og Ragnar Hagen rett i hæla. I lang løype ble det ikke like jevnt, men det er ikke lett å bryne seg på Arnstein når han treffer på nær sagt alle postene.

Her finner dere resultatene.

Under følger et par bilder fra kvelden.

Vinnere av mellomløypa, far og datter Sørbøen

En fornøyd løypelegger og deltaker, selv om du ble slått av senior, Håvar.Regn, veps, klegg og flue, men bra deltakelse i Leveld

Postet av Ål Idrettslag den 21. Jul 2016

Dette var ettermiddagen for storfint besøk av flue, klegg og vepsebol som flere løpere dessverre kom i nærkontakt med. Men o-løpere bryr seg ikke om slikt, og hele 28 deltakere trosset insekter, regn og fellesferie for litt løping i Leveldskogen.

Igjen var det gjesteløpere fra Hemsedal som tok seieren i begge langløypene, men de fikk sterk motstand fra unge og håpefulle ålinger. Det ble en durabelig kamp i C-løypa med hele 14 deltakere, og de gamle er fortsatt eldst der Turid Rokne, som blir 69 i morgen, tok skalpen på de yngre (selv om Steingrim hang godt med på tredje). Men en stor honnør til Gro Torsteinsrud og Sigrid Grønnerød for meget gode løp i kveld.

I kveld benyttet o-laget PC og Brikkesys for første gang. Det er et meget bra program for tidtaking og live oppdatering underveis. O-gruppa bør se nærmere på dette etter hvert.

Her er et bilde fra programmet:

Her finner dere resultatene.

Flere bilder fra Leveld:

Unge og lovende og tidligere unge og lovende samlet etter løpet

God stemningPerfekt ettermiddag for Hallingtreffen 3

Postet av Ål Idrettslag den 25. Jun 2016

Det var en perfekt ramme rundt Hallingtreffen 3 på Syningen denne onsdagskvelden, og det var bra frammøte og god innsats fra alle. Stor takk til Marit og Nils Kjell som hadde laget flotte løyper.

Resultatene er lagt ut under fane resultat.

Her følger et par bilder fra kvelden:

Utdeling av premier til ivrige o-løpere

God stemning denne ettermiddagen på TorpoåsenHallingtreffen 3 i Ål

Postet av Ål Idrettslag den 20. Jun 2016

Ål IL inviterer til Hallingtreffen 3 i orientering på Vermelie-kartet onsdag 22.juni kl 18:00.

Det merkast frå Torpo stavkyrje. Hugs kontantar/kort til vegbom (50,-).

Sjå her for fleire detaljar

VelkomenGod stemning på treningsløp på Primhovda

Postet av Ål Idrettslag den 3. Jun 2016

Det var en flott dag for treningsløp denne kvelden. Sola skinte, og ikke mye annet å klage over enn dårlige veivalg underveis. Takk til Turid og Ragnar Rokne for flotte løyper.

Resultat finner dere her

Under finner dere bilder fra kvelden

Fornøyde Torpinger

Ingen grunn til å være misfornøyd, Halvorsgard, etter flott innstas i skogen.

Ivrig diskusjon blant "gamlekara" for å finne ut hvor seier'n glapp.Godt vær, godt humør og god innsats i Leveld

Postet av Ål Idrettslag den 27. Mai 2016

Leveld viste seg fra sin beste side denne torsdagskvelden, og hele 40 deltakere møtte opp til o-løp. Flere av disse møtte opp for første gang, og det var også et par med aldri så lite comeback.

Det var gledelig å se at flere 15--åringer forsøkte seg på den lange løypa, og at mange ville prøve C-løype i stedet for nybegynner. Vi skal forsøke å lage ei C-løype på hvert løp framover.

Resultat fra kvelden finner dere her

Under ser dere et par bilder fra kvelden.

Bra frammøte denne kvelden

Ivrig diskusjon blant erfarne o-løpere, Narve, Ragnar og Turid

Første o-løp på Magnus Medgard som fant alle postene.Hallingtreffen 1 Nesbyen m/resultat

Postet av Ål Idrettslag den 20. Mai 2016

Nesbyen IL inviterer til Hallingtreffen 1 i orientering på Todalen-kartet onsdag 25.mai kl 18:00.

Trykk her for ytterligere detaljer.

Resultatene finner dere herÅrets første o-løp

Postet av Ål Idrettslag den 15. Mai 2016

Da er årets første o-løp unnagjort en fin vårdag på Bakketun stadion på Torpo. Vidar Sire hadde tegnet manuelle kart i området rundt stadion, og det fungerte kjempefint. Det er ikke hans feil at noen rakkerunger hadde flyttet en post på nybegynnerløypa :) Men posten ble funnet igjen og plassert korrekt.

Hele 46 deltagere møtte opp denne kvelden, hvorav mange for første gang. Vi håper at alle har lyst og mulighet til å bli med oss videre i sesongen. Under ser dere et par bilder fra arrangementet. Hvis noen har flere bilder er det bare å sende de til kivestli@gmail.com.

Link til resultatene finner dere her.

En stor takk til Vidar og Heidi Sire for flott arrangement, og alle satte pris på pølser og saft etterpå.

Heidi Sire står klar til å ta i mot deltakere i mål

Pølse og saft er populærtTerminliste 2016

Postet av Ål Idrettslag den 22. Apr 2016

Da er terminliste for 2016 klar. Se under meny Terminliste for detaljerSesongstart 2016

Postet av Ål Idrettslag den 6. Apr 2016

Ål orientering starter sesongen torsdag 12.mai kl 18:00 på Bakketun stadion på Torpo.

Start: Trykk herÅrsmøte Al IL - orienteringsgruppe 2016

Postet av Ål Idrettslag den 29. Jan 2016

Det blir årsmøte i gamlestugu hos Sigrid og Steingrim Roen onsdag 17.februar kl 19:30.

Saksliste:


1. Val av møteleiar

2. Val av referent

3. Underskriving protokoll

4. Årsmelding 2015

5. Rekneskap 2015

6. Budsjett 2016

7. Val

8. Nytt fra ÅL IL

9. O-lefsa

10. Turorientering ” 10 Turfavoritter ”

11. Kartsituasjon

12. Heimesida

13. Kurs

14. Innkomne/aktuelle saker.


For styret Knut Ivar Vestli